Sierpień 9, 2012

Analiza fizyko-chemiczna naszej nalewki

Zapraszamy do zapoznania się z dokumentem, który zadecydował o skomercjalizowaniu naszej naszej nalewki.

Jest to świadectwo analizy fizyko-chemicznej przeprowadzonej przez Politechnikę Łódzką (Instytut technologii fermentacji i mikrobiologii). Szczególnie wata polecenia jest ocena końcowa, która znajduje się na drugiej stronie:

Korzystne cechy organoleptyczne oraz obecność prozdrowotnych substancji biologicznie czynnych, do których należą związki polifenolowe i antocyjany, wskazują iż oceniany produkt, po spełnieniu przez Wytwórcę wszystkich wymogów formalnych w zakresie produkcji wyrobów spirytusowych, może stanowić interesującą ofertę z grupy regionalnych napojów alkoholowych.

Spełnianie wymogów formalnych dobiega już końca :)

Poniżej znajdują się skany dokumentu:

 

 

Przez | Published in: Aktualności | Tags: , , ,